Dagritme

We proberen zoveel mogelijk de eet- en slaapritmes van thuis toe te passen. Dit passen we toe aan het dagritme van de opvang en het ritme van andere kinderen. Er wordt goed gekeken naar de behoefte van het kind. Wanneer ze moe zijn kunnen ze naar bed en als ze aandacht nodig hebben wordt dit goed verdeeld. Dat is het voordeel van kleinschalige opvang! Je hebt minder kinderen dus je kunt ieder kind voldoende persoonlijke aandacht geven.

We hebben gezamenlijke eet- en drinkmomenten. Hierbij worden liedjes gezongen of verhaaltjes verteld. Dit is een gezellig moment om samen te delen en plezier te maken.

Tussendoor kunnen er kinderen gehaald en gebracht worden. Op het moment dat er kinderen naar school gebracht moeten worden of opgehaald moeten worden is dit natuurlijk niet mogelijk. Ook proberen we er rekening mee te houden dat we niet gestoord worden onder de eet- en drinkmomenten.

Als uw kind(eren) opgehaald worden vind er een mondelinge overdracht plaats. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een klappertje waarin geschreven word door ouder en gastouder. Zodat u thuis nog eens na kunt lezen wat uw kind zoals gedaan heeft in de opvang en of hij goed gegeten, gedronken en geslapen heeft.

468

Voorbeeld dagritme:

07:00u Opstaan, wassen en aankleden
07:30u Gezamenlijk ontbijten
08:15u Kinderen worden naar school gebracht
08:45u Vrij spelen
09:30u Gezamenlijk Fruit eten en liedjes zingen
10:00u Activiteit of buiten spelen, Baby’tjes evt. naar bedje
11:30u Samen opruimen
11:45u Gezamenlijk broodmaaltijd
12:30u Kinderen gaan naar bed die een middag dutje doen, Andere kinderen mogen vrij spelen of buiten spelen
13:30u activiteit
14:45u Kinderen uit bed halen
15:00u Kinderen uit school halen
15:30u Gezamenlijk drink moment met koekje, baby’tjes evt. naar bedje
16:00u Vrij spelen
17:15u Warme maaltijd
18:30u Bad/Douche tijd
19:00u Baby’tjes/ kindjes naar bed, Rustige Activiteit omdat er kindjes naar bed zijn.
20:00u Oudere kinderen naar bed