Start opvang

Officieel ben ik gestart in Januari 2013. Maar door mijn zwangerschap en Bevalling ben ik er tijdelijk tussenuit geweest. Gastouderopvang de vrolijke fruitjes ontving de eerste kindjes in Augustus 2013. Ik ben begonnen als gastouder omdat ik het heerlijk vind om met kinderen bezig te zijn en op deze manier kan ik ook thuis zijn bij mijn eigen kinderen.

De GGD heeft een inspectie uitgevoerd en de opvanglocatie goedgekeurd.
• een link naar het LRKP goedkeuring opvanglocatie

Ook het gastouderbureau heeft met een Risico-inventarisatie de opvang goedgekeurd. Er zitten magneet sloten op de kastjes, traphekjes bij de trap boven en onder, en bij de keuken. Hoekjes op scherpen punten en sloten op deuren waar ze niet mogen komen. Veilige tuin met hekken om het zwembad en naast het huis. Jaarlijks word de risico-inventarisatie Herhaald!
Niet alle risico’s kunnen weggenomen worden voor het kind, ze moeten zelf leren omgaan met de regels en kunnen experimenteren, maar het moet natuurlijk wel veilig blijven!

Door de goedkeuring van het Bureau en de GGD ben ik ingeschreven in het LRKP. Dit wil zeggen dat u als ouder recht heeft op Kinderopvangtoeslag. Voor meer informatie ” zie tarieven”.

Dit zijn enkele bureaus waarbij ik aangesloten ben. Wanneer u kiest voor gastouderopvang kunt u een keuze maken uit een van deze bureaus. Deze bureaus zijn er voor de bemiddeling, facturatie, financiële en pedagogische helpdesk, online administratie en persoonlijk contact.

– Gastouderbureau Hoera
– Gastouderbureau liefbeestje
– Gastouderland midden-limburg

Voor het starten van de gastouderopvang heb ik mijn Pedagogisch werker jeugdzorg niveau 4 diploma en mijn EHBO voor kinderen behaald. De EHBO voor Kinderen wordt jaarlijks herhaald! Ook blijf ik me ontwikkelen op het gebied van kinderen door het volgen van cursussen, workshops en opleidingen.